איך נכון לאכול ברוקולי

את המידע הזה כנראה שאפילו התזונאית שלכם לא ידעה

אני מהמר על כך שאת המידע הבא כמעט אף אחד מכם לא שמע לא מהדיאטנית, כנראה שאפילו לא מהנטורפתית ובטח ובטח שלא מהרופא שלכם!

אחד הירקות שמסמלים, עבורי לפחות, את החורף הוא: הברוקולי!
עדיפות לאורגני כמובן!

ברור לי שכולכם מכירים אותו, אך מה שאתם כנראה לא יודעים זה איך לאכול אותו נכון!

ההסבר פשוט:
על מנת להרוויח את יתרונותיו הרבים ולהפיק את החומר הפעיל שלו שנקרא סולפרפאן (sulforaphane) הדרך הכי טובה הינה למעשה לאכול את הברוקולי "נא" (לא מבושל עם תרצו).
מאז שנחשפתי למידע הזה כך אני צורך אותו, וזה דווקא לא נורא.
לצורך הפקת החומר הפעיל הזה צריכים להתקיים מספר תנאים:

ברוקולי + אנזימים (שבברוקולי) + לעיסה + זמן (בקיבה) = סולפרפאן (החומר הפעיל)

בישול הורג את האנזימים ומשאיר אותנו ללא היתרונות!
הרי מי מאיתנו לא רוצה להנות מכל היתרונות המדהימים של הצמח (עץ קטן) הזה:
אנטי סרטני, אנטי דלקתי, אנטי אוקסידנטי, מתקן נזקי DNA, עשיר בויטמין C, E, K משפר תפקודי כבד (ניקוי רעלים, DETOX) ואפילו נלחם מעולה בזיהומים בדרכי הנשימה, במילים אחרות מוריד סיכוי לוירוסים (שפעת, בין היתר)

מספיק סיבות? יש עוד אבל נסתפק באלו.

למי שבכל זאת לא מסוגל לאכול ברוקולי נא, קיימת אפשרות נוספת להרוויח את היתרונות (את החומר הפעיל) מי שאוכל ברוקולי מבושל צריך לדאוג להשיג גם את האנזימים (שנהרסו בבישול) שמפעילים את החומר, אותם אנזימים ניתן לקבל מגרגרי חרדל!
בקשו ממוכר התבלינים שיטחן לכם אותם במקום.
מספיקה כמות קטנה בכדי לעשות את העבודה.
רק באחת משתי הדרכים הללו נרוויח את היתרונות שבירק! (דרך שלישית שמופיעה בסרטון פחות ישימה לדעתי)

מה שנכון לגבי ברוקולי נכון גם לגבי כל המצליבים (אם חיממתם אותם) בניהם תמצאו גם את הכרובית,כרוב ניצניםכרוב לבן/ סגול, קולורבי, צנון, לפת וגרגיר הנחלים (גם אני לא הכרתי)

בתאבון!

 

(מקור)
תמונות: Designed by kjpargeter / Freepik