עד 3 או יותר, כמה פירות מותר לאכול ביום?

רק סוכר תעשייתי מעלה את רמת הסוכר בדם, ולא סוכר פירות

אחד המיתוסים הישן והנפוץ הוא:
שמותר לאכול עד 3 פירות ביום, כי יש בהם הרבה סוכר!

אני רק אציין בפניכם כבר בשלב זה של הקריאה שאני אישית אוכל בין 7-15 פירות ביום בממוצע 😉

אני מקווה שתרשו לי, או יותר נכון למדע, לנפץ לכם את המיתוס הרע הזה!!

ביום יום אני נתקל ביותר מידי אנשים שפשוט חושבים כך:
בפירות יש הרבה סוכר, אז אם אני אוכל הרבה פירות תעלה לי רמת הסוכר ויש כאלו שחושבים שזה יגרום לסכרת!
כי סוכר = סכרת, לא?
האם אי פעם שמעתם על אדם סכרתי שהגיע לרופא סכרת ונרפא מסכרת (יצא ממנו בלי כדורים)?

התשובה היא לא!! ולא!!!
פה אנחנו שמים לזה סוף!!!

סוכר = פחמימות (הדלק שלנו)
בטבע ישנם 3 סוגי פחימות: חד-סוכר, דו-סוכר ועמילן.
חד-סוכר – מכיל רק יחידה אחת של סוכר במולקולה
דו-סוכר – מכיל 2 יחידות של סוכר במולקולה
ועמילן – יכול להכיל בין 3 ל 14000 יחידות סוכר במולקולה.
לדוגמא לחם (עמילן) מכיל אלפי יחידות בתוך מולקולה אחת.

רצה "הגורל", כלומר הטבע ויצר את הפירות מתוקים וטעימים כדי שנרצה לאוכלם, אבל כולם מכילים או חד-סוכר או דו-סוכר (או את שניהם), כלומר אין בהם הרבה סוכר!!!
יתרה מכך, הם מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים שבין היתר גם בולמים קפיצות סוכר!
*פרי אחד שאני יודע שהוא קצת יוצא דופן הוא אבוקדו, שהוא בעיקר שומני וחלבוני, אך הוא וודאי לא עמילני, וגם אותו אפשר לאכול חופשי!

לעומת זאת, הלחם שאתם אוכלים למשל, הוא מפוצץ בסוכר (בצורת עמילן)!
הפירוק של העמלין מתחיל בפה ע"י אנזים בשם פטילאין שמצוי ברוק, שימו לב למשל שאם תלחכו את הלחם בפה לפרק זמן מסויים הוא יהפוף למתוק, כלומר העמילן מתחיל להתפרק ליחידות קטנות יותר של סוכרים.
אין כאן שום עניין שאם המזון "מתוק" יותר אז יש בו יותר סוכר – זו אמונה שגויה ולא נכונה מדעית, כפי שהסברתי!

לחצו כאן קישור לסרטון שיוכיח לכם
 
אחת ולתמיד שהסוכר בפירות אינו גורם לעליה בסוכר, ואף להיפך!!!
באנגלית "סכרת" נקראת: Diabetes Mellitus, בתגרום לעברית = "שתן מתוק", הסוכר לא גרם לסכרת (כלומר לסוכר לברוח בשתן)

 

אז כמה פירות מותר לאכול ביום?
כמה שרוצים!

בתנאי שתגבילו את יתר הגורמים האמיתיים שמובילים לקפיצת הסוכר הגבוהה ולתנגודת לאינסולין:
מזון מן החי (בשר, ביצים ומוצרי חלב), ג'אנק פוד, פסטות, מאפים, לחם (תלוי איזה) ומשקאות "קלים".
כן, אלו הם הגורמים לתנגודת האמיתית לאינסולין (מה שנקרא: סכרת סוג 2, סכרת מבוגרים). השומן והחלבונים מהחי שמצטברים בתוך התאים הם אלו שחוסמים את פעולת האינסולין – להכניס את הסוכר לתאים, ולא בגלל אכילת פירות !
אכילה של ארוחה המשלבת חלבון מהחי + פחממות (שילוב רע מאד) גורמת כמעט תמיד לקפיצה גבוהה ברמת סוכר, 
המלווה ברמה גבוהה של הפרשת אינסולין שלאחריו מגיע מצב של היפוגליקמיה ומשוחרר שומן לדם, והפלא ופלא, כשעה וחצי – שעתיים לאחר הארוחה אתם שוב רעבים!
הכל מוסבר במאמר הזה 

ואם זה לא הספיק לכם, הינה סיבה נוספת: פירות מתפרקים יחסית מהר בקיבה ולכן הם תורמים לתחושת שובע, וכך בארוחה שתגיע אחרי תאכלו פחות!
זאת גם הסיבה למה לא כדאי לאכול פירות לאחר הארוחה או כקינוח.

סיפור אישי: לפציינטים רבים אני מציע שיעשו: "צום פירות"*, כלומר 5 ימים מלאים לאכול רק פירות (ולשתות רק מים), ללא הגבלה.
גם אני עשיתי זאת, ואני רק יכול לספר שבניגוד לדעה הרווחת שפירות משמינים (שקר מוחלט), אני ירדתי כמעט 3 קילו וכך גם מרבית הפציינטים, כולם ירדו בין 2.5 ל 3 ק"ג בממוצע במהלך הימים הללו.
לאחר מכן המשקל חוזר אבל לפחות ממה שהיה (תלוי בכמות העודפים שהיו לפני ולאיזה תזונה חוזרים). במהלך הימים האלו אני מתפקד רגיל, מתאמן רגיל (כולל כוח, סיבולת ואפילו אימון כדור מים) והגוף והראש מרגישים צלולים ונקיים יותר.

בקשה לי אליכם, שתפו עם מכירכם וחבריכם שעדיין לא יודעים על הבשורה.

אז כמה פירות זה יותר מידי? אולי עכשיו תאמינו..
אבל אין הגבלה!!!

מסיבה כלשהיא גם במקור הסרטונים לא פעילים, לכן אני שם כאן קישורים למאמרים עצמם בהם מופיע המידע:
How Much Fruit Is Too Much
If Fructose Is Bad, What About Fruit

האם אכילת 13 פירות ב 20 דקות יקפיצו את רמת הסוכר גבוה?

מה אתם חושבים?
בדיוק לשם כך יצרתי את הסרטון הנ"ל (מתחת לשורות אלו) ובו ערכתי ניסוי על עצמי!
אכלתי 13 פירות ב 20 דקות, רוצים לדעת מה קרה לרמת הסוכר שלי?
תפעילו את הסרטון ותגלו בעצמכם..

שימו לב, נכון שתראו קפיצת סוכר בתחילת הסרטון, בהתחשב בכמות הפירות שאכלתי זה זניח. הטענה הרווחת היא שלאורך זמן אכילת פירות תעלה את רמת הסוכר בדם.
אז אני שואל אותם, איפה המחקר שמוכיח את זה? תראו לי אותו!
אני שמתי כאן למעלה קישורים למחקרים (שמופיעים בסרטונים) שנתנו לאנשים לאכול 20 פירות ביום למשך מספר שבועות ולא נרשמה שום עליה ברמות הסוכר, שומנים בדם, עליה בלחץ דם, רמות אינסולין או עליה במשקל גוף.
למעשה היו רק תוצאות חיוביות בעקבות אכילת הפירות לאותם המשתתפים במחקר!

אתם מוזמנים להעביר את הסרטון לדיאטנית שלכם ולבקש את תגובתה, אני גם אשמח לשמוע!

 

 

*הערה: אין לראות בכל הכתוב כאן הנחיה או המלצה ללא התייעצות וטיפול מתאים ע"י איש מקצוע. ההיענות להמלצות באחריות הקורא בלבד.