במינימום מאמץ – חמשת מזונות ששווה לקנות ולאכול

לקנות ולאכול, אין יותר פשוט מזה

האם בכלל קיים דבר כזה שנקרא Super Food (מזון על)?
ומה השוני בין מזון רגיל ל"מזון על"?

אז התשובה די פשוטה,
אולי ההגדרה עצמה היא מונח שיווקי (במידה מסויימת)
אבל בפועל מדובר על מזונות אשר מרוכזים מאד במינרלים, ויטמינים ומרכיבי מזון חשובים שהם מציעים ביחס לכמות ולמשקל שיש לצרוך מהם.

לדוגמא: 100 גרם של קייל מבושל מספק לגוף כמות עצומה של ויטמין K.
85% מהכמות המומלצת ליום של ויטמין A
76% מהכמות המומלצת ליום של בטא קרוטאן
וכ-50% מהכמות המומלצת ליום של ויטמין C.
כמו כן קייל עשיר בסידן וחשוב לבריאות העצם והשיניים, מכיל מגנזיום, ברזל, אשלגן, אומגה 3, וויטמיני B ורק 36 קלוריות…"
(מקור)

קבלו עוד 5 מזונות על שכדאי מאד שיהיו לכם בבית:
פשוט לקנות ולאכול!

1. נבטים

מה עושים כאשר הילדים לא אוכלים ירקות בכמות מספקת (כלומר הרבה)?
תשובה: פונים למזונות הכי מרוכזים בויטמינים ומינרלים, ואין כמו נבטים!

יש מגוון רחב: נבטי אלפלפא, נבטי ברוקולי, נבטי צנון, נבטי כוסמת ועוד.
הם עשירים מאוד במינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום. הם מכילים מגוון רחב של ויטמינים, נוגדי חימצון, אנזימי עיכול, כלורופיל ופוליפנולים (מולקולות בעלות תכונות אנטי-סרטניות).
(מקור) (מקור2)

 

2. גוג'י ברי

כאשר מחפשים נשנוש קטן, בריא ואפילו מתוק – ג'וגי ברי הוא התשובה.
הפירות הקטנים האלו מרוכזים בויטמינים ומינרלים,
תכולת נוגדי החימצון בהם גבוהה יחסית
ולכן הם מפחיתים סכנה מתחלואות של סרטן, מחלות לב ואף מורידים את רמות הכולסטרול.

יש לשים לב: הם אינם מתאימים למי שנוטל קומדין.
בנוסף, עלולה להיות גם בעייתיות עבור אלו הנוטלים תרופות לסוכרת ולהורדת יתר לחץ דם. על כל פנים, כשאוכלים את הגוג'י בכמויות מתונות אזי אכילתו בטוחה (חופן ליום).
מומלץ ועדיף להתייעץ עם נטורופתית בכל שאלה אם ברקע קיימת מחלת רקע!
(מקור)

 

3. פולן דבורים

אבקת הפולן היא בעצם אבקנים זעירים שנאספים מפרחים על ידי הדבורים.
פולן הדבורים הוא מתוספי התזונה העתיקים ביותר שמיועדים לאדם. בתקופת מצרים וסין העתיקה נהגו לכנות אותו בכמה כינויים ואחד מהם "מעיין הנעורים".
היפוקראטס אבי הרפואה, השתמש בפולן כתרופה וכתוסף כבר לפני 2500 שנה (תראו באיזה פיגור אנחנו…)
לפולן מיוחסים שיפורים במערכות שונות בגוף כמו חיזוק מערכת החיסון, הקלה בתסמיני אלרגיה, האטת ההדקנות, שיפור התפקוד המיני, מניעת סרטן ומחלות נוספות, הגברת אנרגיה ועוד.

בגרגרי הפולן מסתתרים להם אוספים של ויטמינים, מינרלים, חלבונים, חומצות שומן ועוד.
כמות ויטמיני B שנמדדו ב 1 גרם פולן טרי:
תיאמין B1 9.2 mg
ריבופלבין B2 18.5 mg
חומצה נקוטינית B3 200mg
חומצה פנטותנית B5 27mg
פרידוקסין B6 5mg
חומצה פולית B9 5mg

ממש כמו לאכול סטייק (מבחינת הויטמינים)
את הפולן תמצאו בחנויות הטבע בקירור (ויש להמשיך לשמור אותו במקפיא)
יש לו טעם מעט קשוח, אבל ניתן להתרגל (הבן הקטן שלי, 3.8, אוכל בכיף, לא יודע איך)

שימו לב, אלו מכם שרגישים או אלרגים לדבורים לא מומלץ שתצרכו את המוצר
(מקור)

 

4. זרעי המפ

אלו הם זרעיו של צמח הקנביס (ללא השפעותיו הפסיכו אקטיביות).
היתרון העיקרי של הזרעים הללו הוא כמות החלבון
והאומגה (3 ו- 6) שהינן מרוכזות מאד ביחס לגודל ולכמות.
ב30 גרם זרעי המפ תמצאו 10 גרם חלבון וכ 12 גרם של אומגות 3 ו 6.
פשוט לקנות ולהוסיף לשייק או לכל סלט.
טעמם אינו דומיננטי ומשתלב בקלות עם מגוון מזונות.

קישור למוצר ב iHerb
קופון 5% הנחה ב YEN2481 :iHerb

 

5. חלבון אפונה

איפשהו במהלך ההיסטוריה הטמיעו בנו שאנו צריכים יותר חלבון
אחרת יבואו עלינו מחלות (נו באמת…)
מאז נעשו עוד המון מחקרים והתמונה השתנתה.
נמצא כי למרבית האוכלוסיה חסרים סיבים תזונתיים (אשר נמצאים רק במזונות מהצומח)
ואילו עודף חלבון (מהחי) מוביל לשלל תחלואות, לרבות סרטן, מחלות לב וכלי דם, סכרת ועוד.

לאלו מכם שעוסקים בפעילות גופנית בעצימות גבוהה
ומחפשים אחר מקור חלבון בכדי לשמור ולהגדיל מסת השריר
אבל מבלי לפגוע בבריאות
דעו כי ב 100 גרום מוצר (חלבון אפונה) יש כ 83 גרם חלבון!
ניתן לצרוך אותו בתוך שייק או אפילו בכוס מים (יש לו טעם רך ועדין)
*גם אדממה הינו מקור לחלבון בכמות גבוהה ואיכותי.

למען עיכול קל יותר, תדאגו להפריד את הפחמימות והחלבונים באותה הארוחה.
אכלו אותם בזמנים נפרדים.

לידעתכם,
למזונות מהצומח יש פי 64 כמות אנטי אוקיסדנטים מאשר כל מזון מהחי!

 

לסיכום,
הרשימה שהצגתי כאן היא סימלית ואיננה קרובה להיות אפילו חלקית של כל מזונות העל שקיימים.
אני ממליץ לכם להמשיך ללמוד, לחקור, לחפש ולגלות אותם בעצמכם.

דוגמאות נוספות למזונות כאלו שכדאי לשלב בתפריט יהיו:
נבטוטים (קטניות מונבטות), המזון החלבוני הטוב ביותר שקיים!
זרעי צ'יה (יש לטחון או להשרות)
זרעי פשתן (יש לטחון לפני השימוש), גרעיני דלעת, לימון ועוד.