מתכון לשוקולד סופר בריא וסופר טעים (כולל ממרח לילדים)

אחרי שתטעמו את השוקולד הזה לא תוכלו לאכול עוד שוקולד תעשייתי

אני אתחיל מהסוף ואספר לכם שהתגובות לשוקולד שהכנתי היו:
וואו!! מה זה?? (בקטע חיובי) מדהים!! מאיפה זה?
מרגישים את השוקולד כאן, ממה זה עשוי? מי הכין את זה?
יש לך מתכון?
האמת שכן – ומיד תקבלו אותו!

לזה אני קורא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!
כאשר כל המרכיבים ב"עוגה" משובחים ובריאים –
אפשר לאכול אותה ולהישאר בריאים!

אז למה אוסטאופת כותב לכם על שוקולד?
א', כי הוא מדהיייים וטעים בטירוף!
ב', אם אתם יודעים או לא, לתזונה יש השפעה מרחיקת לכת על בריאותכם ואם תמשיכו להכניס לגוף מאכלים מזיקים והמון סוכר זה רק עניין של זמן עד אשר יגיעו המחלות.
השוקולד שמוכרים לנו בחניות הוא קקאו שעבר חימום ואיבד הרבה מהערכים הבריאותים שלו ושלא נתחיל בכלל לדבר על רכיבי ממרחי השוקולד השונים!
אז למה שווה להכין בבית שוקולד ביתי איכותי?

כי קקאו טבעי (כלומר לא קלוי) הוא סופר פוד! ויש לו יתרונות בריאותיים רבים:
הוא מכיל כמות גבוהה מאד של אנטי אוקסידנטים*
הוא עשיר בויטמינים ומינרלים לרבות ויטמין C, אבץ, מגנזיום, מנגן, ברזל וכרום.
הוא גם מכיל אומגה 6, פניארתילאמין (PEA)
ואת האנאנדמיד המכונה "כימיקל האושר" (מקור)
הקקאו משפר תהליכים רבים בגוף, תורם לירידה במשקל, משפר את תפקוד העורקים, את זרימת הדם ללב ולכליות ועוד.

יחד עם זאת הוספת חלב לשוקולד מבטלת את היתרונות הרבים שבו וגם תוספת הסוכר מקטינה מאד מהאפקט החיובי. (מקור)

גם דר' גיל יוסף שחר, מומחה תזונה מוכר ומוערך מסביר במאמרו כי עדיף לצרוך שוקולד בהכנה ביתית ולהימנע מהשוקולד התעשייתי עם התוספות שמכניסים אליו (מקור).

 

אז איך מכינים צ'יק צ'ק שוקולד בריא, איכותי וטעים לאללה?

שימו לב שהקישורים הם לחנות בשם "קקאו טבעי" שמוכרת חומרי גלם של "קקאו נא" מהסוג הטוב ביותר, בדיוק כמו שאנחנו רוצים, לא זול, אבל שווה כל ביס!

שוקולד בריא 70%-85% קקאו:

רכיבים:
(לכמות של קצת יותר מ- 350 גרם שוקולד)

  • 200 גרם עיסת קקאו נא
  • 100 גרם חמאת קקאו נא
  • בין 5-7 כפות מייפל אמיתי תלוי במתיקות שתרצו (אין צורך בתוספת סוכר מעבר לכך)
  • חצי כפית אבקת קקאו הולנדית (אמנם קלויה, אבל נותן טעם עשיר ומיוחד, לא חובה)
  • חצי כפית עד כפית של אבקת מאקה (לא חובה)
  • ניתן להוסיף תוספות נוספות לפי טעמכם האישי (אבקת מאקה, גוג'י ברי חמאת אגוזי לוז ועוד)

הוראות הכנה וקישור למתכון מאתר החברה – לחצו כאן

 

הילדים אוהבים ממרח שוקולד לבי"ס?
קבלו מתכון לממרח שוקולד הכי בריא שילדים ומבוגרים יכולים לאכול כמה שרוצים:

ממרח שוקולד RAW:

מצרכים:

  • 350 גרם (חצי צנצנת) חמאת שקדים או קשיו (אני אישית מעדיף על בסיס חמאת שקדים)
  • 35 גרם (7 כפות גדושות) אבקת קקאו נא
  • 50 גרם (5 כפות) סירופ מייפל אמיתי
  • 35 גרם (7 כפות) שמן קוקוס איכותי במצב מומס

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לצנצנת היעד ומערבבים היטב.
כיוון שאין בו מים – ניתן לשמור כמה ימים מחוץ למקרר במקום קריר יחסית.
במקרר הוא מחזיק הרבה זמן
(אל פחד – הוא כל כך טעים שהוא יגמר הרבה לפני שהוא יתקלקל…)
כמובן שאפשר להכין כמות קטנה יותר, תלוי בגודל צנצנת היעד שתשתמשו.

קישור למתכון באתר החברה (ישנם מתכונים נוספים)

 

לסיכום,
אחרי שתטעמו מהשוקולד הזה לא תוכלו עוד לאכול שוקולד תעשייתי!!
וזה כל כך פשוט, טעים ושווה כל ביס!
יש עוד הרבה מתכונים באתר, תעיינו בהם, ותראו מה מושך אתכם.
יש מגוון רחב של מתכונים לעוגות, מתוקים, ממרחים, גלידות ושוקולד כמובן.
אני בטוח שתרוויחו גם זמן איכות עם הילדים ועשייה מבורכת!!

בקיצור, יש לכם מספיק סיבות טובות להכין ולאכול שוקולד אמיתי!

בתאבון!!
ספרו לי בתגובות איך יצא!

 

 

* נוגד חמצון (אנטי-אוקסידנט, antioxidant):
תרכובת המגינה על התא מנזק הנגרם על-ידי רדיקלים חופשיים של חמצן, שנחשבים לגורם משמעותי בהזדקנות ובהתפתחות סרטן (infomed).